Juhturós-füstös pogácsa
2006.04.16. 19:30
Nagyon jó recept! Csak annyi füstös benne, hogy füstölt sjattal készül. És viszonylag könnyű elkészíteni!
Juhturós-füstös pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tojás
25 dkg juhtúró
30 dkg füstölt sajt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 dl tej
só
bors
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tojással, a margarinnal, sóval, borssal, a tejföllel és a juhtúróval jól összedolgozzuk. Fél óráig kelesztjük, majd a reszelt sajt felével eldolgozzuk. 2-3x hajtogatjuk a tésztát, majd újabb fél óra kelesztés következik. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Először kelesszük kicsit a tepsiben még, majd 160 fokon 10 percig, majd 200 fokon 20 percig süssük, amíg aranybarna lesz.
|
|