Welcome to the age of Aquarius!
Welcome to the age of Aquarius!
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Béke jel

A BÉKE JEL KÖZKEDVELT AZ EGÉSZ VILÁGON.

A kör szimbolizálja az egész mindenséget, az egész világot, minden élő dolgot.A középből kiáradó sugarak jelentik a különböző utakat a mindenség felé.Ugyanakkor jelképezik a béke-galamb lábnyomát is.

 

 
A 60-as, 70-es évek zenéi,zenészei
 
Beatles örökké
 
*John Lennon
 
Sulicuccok
 
.::*Számláló*::.
Indulás: 2006-02-05
 
Válaszz TE!
Most a Hair c. szám van, mert azt kértétek de lehet újra szavazni!
Milyen zene legyen a honlapon?

Aquarius(a régi)/Hairből
Let the sunshine in!/Hair
Ez!!!(Hair)/Hair
Good Morning Starshine/Hair
Dead End/Hair
Hare Krishna(Be in)/Hair
EASY RIDER
Más(ird a vendégkönyvbe)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
*Zene* /Hair/
 
POSTER

 


A Jézus mozgalom

Mi az a "Jézus mozgalom"?

A Jézus mozgalom (Jesus movement) az 1960-as évak hippi mozgalmának keresztény elemeket is tartalmazó, karizmatikus-vallási, kulturális irányzata, amely az Amerikai Egyesült Államokban jött létre.

            

Létrejötténk főbb motívumai

A mozgalom hívei „Jézus rajongók”nak, „Jézus embereknek” nevezték magukat. E mozgalom főbb jellegezetessége volt, hogy olyan, korábban drogfüggő hippiket toborzott, akiket a karizmatikus kereszténység gyakorlására vezetett. A mozgalom követői apokaliptikus hitelveket vallottak, és kommunákban éltek. A hippik stílusa és jellegzetességei közül sok mindent megtartottak, de megváltoztatták annak tartalmát pl.: a szabad szerelem tanítása Isten és emberek iránti szabad szeretet lett. A kifejezéseiket is átalakították („One Way”), az egyénre való összpontosítást Istenre való figyelésre változtatták. A „hulló sav” (dropping acid) kifejezést „Just drop Jesus”-ra változtatták. Smith és Lonnie Frisbee ex-hippi, aki az egyház "evangélistája" volt, valamint John Higgins, akik 1965-ben közösen létrehoztak egy kommunnát "Családi csodák" néven. The House Miracles Ennek keretén belül kezdték felkarolni a hippi mozgalomban csalódott fiatalokat. A legtöbb egyház az Egyesült Államokban visszautasította a „Jézus rajongókat”. Chuck Smith Charles Ward Smith, aki 1960-ban a pünkösdista International Church of the Foursquare Gospel lelkipásztora volt, támogatta őket. Chuck Smith a Calvary Chapel mozgalom mai legfelgelsőbb vezetője. Igaz ugyan, hogy Lonnie Frisbee volt kezdetben a Calvary Movement kulcsfigurája, neki köszönhető, hogy a Calvary Chapel Amerika szerte közismertté vált. Lonnie 1970-ben elhagyta a gyülekezetet, majd 1993-ban AIDS -ben meghalt, így a vezetőszerepben helyét Chuck Smith vette át. A "Jézus Mozgalom" egy olyan kulturális-vallási mozgalom volt, mely a Hippi Mozgalom után nemsokkal ahhoz hasonlóan „halt ki”, és idővel elvesztette kultúrális jelentőségét, fontosságát. A társadalom időközben olyan mértékben változott meg, amellyel a Jézus Mozgalom nem tudott lépést tartani. Ebben szerepet játszott többek között a Jonestowni szekta tömeges öngyilkossága is (melynek tagjai közösségben, szintén kommunában éltek), sokakban rémületet és félelmeket keltett a kommunáris életmód eszménye. Ezzel magyarázható, hogy az 1980-as évekre a Jézus Mozgalom nagyobb része megszűnt. Illetve a Calvary Chapel, az "Isten Gyermekei" Children of God és a "Jézus emberek" kommuna Jesus People szervezetek keretei közé szorult vissza.

A "Jézus-mozgalom" részei

Calvary Chapel

A Calvary Chapel alapítója, Chuck Smith aki a 1960-as években kb 20-fős gyülekezettel kiszakadt az International Church of the Foursquare Gospel szervezetből. Magyarországon Golgota Keresztény Gyülekezet néven működik.

Az "Isten Gyermekei" szex-kultusz

Az "Isten Gyermekei" The Children of God (COG) hippi pünkösdista szexkultusz szervezetet melyet később hívták úgy mint "A szeretet családja", vagy "A Család", mai neve Family International, David Brandt Berg 1968-ben alapított az amerikai Californiai Huntington Beachben. A Jézus Mozgalom fontos részét képezte mely az evangéliumi-karizmatikus tanait a hippi mozgalom illetve a szexuális forradalom tanaival Sex Revolution for Jesus! ötvözte. A gyülekezetben belül megengedett a házasságtörő heteroszexulis kapcsolatok. (Házasok egyedülállókkal, valamint egymás gyermekeivel). Az új tagoktól AIDS-tesztet kérnek, valószínüleg a szervezeten belüli szexuális kapcsolatok miatt. Leghíresebb tanításuk a "flörtölős halászat", flörty fishing , volt melyet ma már nem gyakorolnak. Ennek lényege az volt, hogy szexuális flörtöléssel kellett a szervezetbe "csábítani" idegeneket. Magyarországon a szervezet "A Család" néven működik.

„Jézus emberek" kommuna

Az úgynevezett "Jézus emberek" kommuna mára kölülbelül 450 fős közösség. Melyet Chicagó szegénynegyedében található Uptownnak nevetznek. A tagjai vagyonközösségben élnek, a szervezet által működtettett üzletekben dolgoznak. A bár a szervezet a "Jézus-mozgalom" részeként indult 1989 ban az Evangelical Covenant Churc höz csatlakozott.

„Jézus mozgalom” és a zene

A keresztény zene szorosan összekapcsolódott a Jézus Mozgalommal. Ez főleg a népzenét foglalta magába, de megtalálható volt benne a Punk rock, a keresztény metál, és az ezek közötti átfedések is. A Jézus Emberek mozgalomnak külön együttese volt, akik „Szolga”-nak nevezték magukat. Az ilyen fajta keresztény zene a 60-as évek Jézus mozgalmában indult útjánka. Több zenei együttes is létrejött a Jézus mozgalmon belül, akiknek tagjai később a mozgalom vezetőivé váltak (pl.: Keith Green). Ezek a zenekarok jórészt ma is léteznek, és szolgálnak a legkülönbözőbb felekezetekben.

                                Keith Green

 

 
Linkek,játék
 
*.::Óra::.*
 
Beszélgessünk!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
SZAVAZZ!
Mi a véleményetek a hippikről?

IMÁDOM ŐKET és mindent ami velük kapcsolatos(talán
Bejön a hippi életstílus!
Jó ez, de nem túlzottan érdekel.
szerintem semmi értelme sem volt a hippi mozgalomn
Szerintem hülyék, és folyton drogoznak, nem szeret
Azt nem akarod tudni...
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
***Idézet***
"Képzeld el az embereket | Hogy békében élnek... | Mondhatod, hogy álmodozó vagyok | De nem én vagyok az egyetlen | Remélem egy napon csatlakozol hozzánk | És a világ egységes lesz."
John Lennon (részlet az Imagine c. dalból)
 
**************
"Nem létezik békéhez vezetõ út. A béke az út."
Mahatma Gandhi
 
**************
 
"A béke nem a nemzetek egyfajta kapcsolata. Ez az elme állapota, amit a lélek derûje okoz. A béke nem csupán a háború hiánya. Ez az elme állapota is. Hosszan tartó béke csak békés emberek közé jön el."
 
Egyéb,szórakozás
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt