Lencsesali
2006.04.12. 14:36
A hippik jellemzje h nemigen ettek hust.Inkb zldsgeseket, mint ez.
|
Hozzvalk 4 szemlyre:
2 doboz (kb. 50 dkg ftt) natr lencse
1 citrom
1 kis hagyma
4 szem retek
10 dkg srgarpa
1 evkanl csps mustr
4 evkanl olvaolaj
2 evkanl pirtott szezmmag
|
Elkszts: A lencst leszrjk, lebltjk, alaposan lecsepegtetjk. A citromot forr vz alatt alaposan megmossuk, hjt lereszeljk, levt kinyomjuk, tszrjk. A hagymt meghmozzuk, vkonyan felkarikzzuk, meghintjk sval. A retket s a srgarpt megtiszttjuk, mindkettt uborkagyalun legyaluljuk, meglocsoljuk 1 evkanl citromlvel, 15 percig pihentetjk. Elkszts: Simra kevernk 2 evkanl citromlt a mustrral, kevs sval, zls szerint frissen rlt borssal, szinte cseppenknt hozzadjuk az olvaolajat, s habosra keverjk. A lencst nagyobb tlba tesszk, hozzadjuk a hagymt levvel egytt, lazn sszekeverjk. A tetejre halmozzuk a kiss sszeesett retek-srgarpakeverket ugyancsak levvel egytt, meglocsoljuk a mustros ntettel, tetejt megszrjuk a szezmmaggal, s 1-2 szl kaporral vagy snidlinggel, ill. nhny szelet friss uborkval dszthetjk. A szpsg kedvrt csak az asztalnl keverjk ssze. | |
|